1 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΗ: ειδικό τιμολόγιο για αγρότες από 1η Ιουλίου


post thumbnail

Αγροτικό τιμολόγιο (ειδικά για αγρότες) θα θεσπίσει η ΔΕΗ από την 1η Ιουλίου, καθώς από την ημερομηνία αυτή και μετά οι προμηθευτές θα καθορίζουν τις τιμές, όπως προβλέπει το ρυθμιστικό πλαίσιο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής «σε συνεργασία με το υπουργείο εξετάζουμε το ενδεχόμενο οι αγρότες να ενταχθούν στο νυχτερινό τιμολόγιο με προσαρμοσμένο το ωράριο για το πότισμα».
Μάλιστα, ανέφερε πως μελετάται το ενδεχόμενο να δοθεί δυνατότητα διακανονισμού σε ειδικές κατηγορίες, αλλά υπάρχουν εγγενείς δυσκολίες σε ότι αφορά στον ορισμό των κατηγοριών αυτών.
Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό το 2011 έγιναν 400.000 διακανονισμοί και το 2012, 700.000 διακανονισμοί.
—Ακόμα στους δρόμους οι αγρότες
Μιλώντας για αγρότες, οι εκπρόσωποί τους τηρούν στάση αναμονής για τις αποφάσεις της κυβέρνησης επί των αιτημάτων τους, ενώ τα τρακτέρ του παραμένουν παραταγμένα στις εθνικές οδούς. Κρίσιμη για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους θεωρείται η σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Παρασκευή, υπό τον πρωθυπουργό.
Στη σύσκεψη θα προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα και η στάση της κυβέρνησης, χωρίς να αποκλείεται να εξεταστούν και νέα μέτρα για τους αγρότες.
Συγκεντρώσεις τρακτέρ γίνονται, εκτός από τη Νίκαια της Λάρισας, στη Λαμία (Δημογιάννης), στη Θήβα (90ό χιλιόμετρο), στην Κουλούρα (Ημαθία), στις Σέρρες, στη Δράμα και σε κάποια χωριά κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.
econews