14 Δεκεμβρίου 2012

Ε65 Tην Άνοιξη ξεκινούν τα έργα


Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης ανακοίνωσαν την περασμένη Τετάρτη ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαπραγμάτευση του υπουργείου με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε αυτοκινητοδρόμων και πως ξεκινά αμέσως το δεύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης με τις δανείστριες τράπεζες και την Κομισιόν.
«Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε θετικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. Το δεύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου και μέσα στον Απρίλιο θα ξαναρχίσουν οι εργασίες.
Ωστόσο, για οικονομικούς λόγους, αλλά και επειδή προέκυψαν προβλήματα τεχνικής φύσεως, αποφασίστηκε η ο Ε-65 να ξεκινήσει και πάλι από την ερχόμενη Άνοιξη, μέχρι την Καρδίτσα και όχι μέχρι την Παναγία,όπου προβλέπεται να ενωθεί με την Εγνατία οδό.
Η ολοκλήρωσή του τμήματοςΤρικάλων-Γρεβενών, θα μετατεθεί για δυο-τρία χρόνια μετά. Ο υπουργός διαβεβαίωσε πάντως πως όλα τα τμήματα θα ολοκληρωθούν και δεν αλλάζει ο αρχικός σχεδιασμός τού έργου, ενώ διευκρινίστηκε πως δεν αλλάζει και η πολιτική των διοδίων, όπως έχει συμφωνηθεί.